11 Temmuz 2013 Perşembe

Hugh Jackman’ın favorisi

Wolverine’in Japonya macerası birçok hayranı gibi Hugh Jackman’ın da favorisi


1974 yılında, çizgi roman yayıncısı Marvel’ın ünlü kahramanı Hulk’ın 180 inci sayısındaki bir macerasında ortaya çıkmıştı ilk olarak Wolverine. Yaratıcıları Roy Thomas Len Wein ve John Romitaydı. Wolverine ismi de , yaşam alanı Kuzey Amerika , Avrupa ve Asya ormanları olan korkunç , yırtıcı bir hayvandan geliyordu:Kutup Porsuğu .
                X-MEN serisi başlı başına bir çizgi roman fenomeni haline geldiğinde , Wolverine de X-Men kahramanlarından biri olarak 1975’ten günümüze dek gerek çizgi roman sayfalarında gerekse animasyon dizilerinde sadece kendi hikayelerinden oluşan öykülerde de yer aldı.Bilhassa İngiliz çizgi roman ve roman yazarı Chris Claremınt’un kaleme aldığı , Sin City’nin yaratıcısı Frank Miller’in çizdiği 1982 yılında yayınlanan sınırlı sayıdaki çizgi roman serisinde Wolverine’in benzersiz maceraları yer almıştı.Bu hikayede Wolverine , Japonya da müthiş bir maceraya girişiyordu. Japonya macerası, çizgi romanın birçok hayranı gibi Hugh Jackman’ın da favorisiydi.
                Zaten “X-MEN Başlangıç: Wolverine “nin kapanış jeneriğinin hemen ardından çıkan küçük bir sahnede kahramanımız Logan’ı  Japonyada bir barda içkisini yudumlarken bırakmıştık.
Wolverine’in  Japonyada kaldığı süre boyunca başına gelenler, hem çizgi roman serisinde kahramanı şekillendiren eb önemli etkenlerden biri hem de gelecek filmlerde izleyeceğimiz Wolverin’e ışık tutar nitelikte. Çökmüş bir kahraman olarak adım atacağı Japonya’da aşkı yeniden bulacak ama başına yeni belalar açacak olan Wolverine, yabancı olduğu bu ülkeye ve özel ritüellerine adapte olmayı başaracak. Ve her zaman bu ülkenin havasını üzerinde taşıyacak.
Yönetmenin gerçek mekanlarda çekmeyi tercih ettiği bu filmde Jackman’a  Japon oyuncularda eşlik ediyor.Filmde muhtemelen bir hayal sahnesinde Jean Grey’i bir kez daha görebileceğimizi de ekleyelim …..

1 yorum: